Menu
EUR
Lancering STIHL IMOW® Robotmaaiers

Lancering STIHL IMOW® Robotmaaiers

Begin 2023 lanceert STIHL de nieuwe generatie iMOW® robotmaaiers! In totaal komen er 3 nieuwe modellen robotmaaiers bij ons in het assortiment. Elk model is in een standaard en een Evo-uitvoering leverbaar. De standaard-versie herken je aan de wit/oranje kleurstelling zoals op de foto te zien is en de Evo-versie is grijs. De Evo-versie rijdt iets harder, waardoor deze sneller kan maaien dan de normale versie. De normale RMI versies rijden 0,45 m/s en de EVO versies 0,50 m/s het snelheidsverschil is dus 0,5 ms. Op kleine oppervlakken zul je dit niet direct merken maar op grote oppervlakken begint het verschil wel duidelijk te worden. Ook kunnen de Evo-maaiers iets steilere hellingen beklimmen. De standaardmodellen rijden tegen hellingen tot 40 procent op, de Evo-uitvoeringen kunnen hellingen tot 45 procent aan. Door asgewichten en wielen met een grover profiel te plaatsen, kunnen beide modellen ook hellingen tot 60 procent beklimmen. De STIHL iMOW® RMI 5 is geschikt voor gazons tot 1.500 m². Van buitenaf verschillen de modellen niet. Ook de maaischijf en -mesjes zijn identiek. Het grootste verschil zit in het accuvermogen, snelheid en de verbeterde software.

De nieuwe modellen robotmaaiers komen met het verbeterde Disc Cut-maaisysteem, bestaande uit een kunststof maaischijf met daaraan drie kleine maaimesjes. De maaihoogte is in zestien stappen elektrisch verstelbaar van 20 tot 60 mm. De maaischijf kun je makkelijk zonder het gebruik van gereedschap afnemen, waarna je de maaimesjes kunt loshalen en vervangen.

Wel moet het gazon worden voorzien van een begrenzingsdraad. Daarnaast is het noodzaak dat er een geleidingsdraad dwars over het gazon wordt aangebracht. Met behulp van dit geleidingsdraad vindt de robot zijn weg naar het laadstation sneller. bij de Evo-modellen kan je drie geleidingsdraden aanbrengen. De maairobot kun je bedienen met de vijf knoppen aan de bovenkant. De kleur van de ledstrips aan de voorkant en de bovenkant van de maairobot weergeven de status van de machine. Verder hebben de Evo-modellen aan de bovenkant een zogenoemde led-matrix. Deze led-matrix weergeeft met duidelijke symbolen of de maaier rijdt en maait, onderweg een probleem heeft of naar het laadstation aan het rijden is.

 

Recente artikelen

31-03-2022
Vacature Monteur | Tuin & Park |
1 Reactie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!